Anketler, Seçim ve Gizli İttifaklar

14 Ekim 2018 tarihli yazımda “Hayalimdeki Dürüst Başkan “ konusuna değinmiştim. Bu konuya ilaveten 31  Mart Mahalli Seçimine ramak kala yapılan anketler ve seçim hakkında izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Anketlerle sanki seçim olmadan seçimi kazanma havasına giriliyor. Her gün yeni anketler açıklanıyor. Algı operasyonları yapılıyor. Sanki bazı cenaha göre şimdiden seçim sonucu belli ve heyecan oluşturulmaya çalışılıyor.

Anket şirketleri ne kadar güvenli? Kıstasları nedir? Her önüne gelen anket yapabilir mi? Kasıtlı anket yapanlara ceza var mı? Yabancılar, para vererek kasıtlı anket yaptırabilirler mi? Diğer ülkelerde seçim anketleri var mı? Anketler de algı operasyonu olabilir mi? Anketlerden amaç nedir gibi soruları çoğaltabiliriz.

Her seçimde bu anketler yapılır ve kafa karışıklığı yaşanır.  Neden bu soruna el atılmaz? Zannediyorum seçimden sonra bu konu da ele alınır.

Seçim atmosferi nedeniyle siyasiler meydanlarda. Bu seçimi Cumhur İttifakı, beka sorunu olarak görmekte ve surda gedik açtırmayalım çabası içerisindeler. Venezuela örneği ortada, düşmanlarımıza fırsat vermeyelim düşüncesi ön plandadır. Tabii Suriye ve PKK/YPG sorunları ve ilişkileri seçimi dolaylı etkilemektedir. Aslında mahalli seçimler belediye hizmetleri ve yatırımları kapsaması gerekirken güvenlik, birlik beraberlik unsurları ön plana çıkmaktadır. Zira gizli ittifaklar yapılmakta, kimin eli kimin cebinde saklanmaktadır. Aslında her şey ortada, sadece o gün seçim gününü  bekliyoruz. Karar verilmiştir, yansıması o gün olacaktır. Garip olan nedir?

İki tarafın istediği bir sonuç olmazsa veya diğer tarafın kabullenemeyeceği bir sonuç olursa ülkemiz nasıl bir sürece girecek? Şimdiden bunların tedbirlerinin alınması gerekiyor. Bir ekonomik kriz daha yaşamayalım veya fırsat vermeyelim.

Sahada siyasilerin bu kez işi biraz daha sıkı tuttukları görülmektedir. Yine vaatler, hizmetler, projeler uçuşuyor. Esnaf ziyaretleri, STK larihmal edilmiyor. Artık sekretaryasıaşılmayan siyasiler de halka inmiş vaziyette.En azından Halk dinleniyor, not alınıyor, döneceğiz deniliyor. Bunlar güzel şeyler, bir de vaatler yapılsa. Demokrasi şöleni kapsamında bu çalışmalar devam etse.

Kahramanmaraş’ta eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Kahramanmaraş’ı ziyarette bulunmuş ve çarşı esnaf ziyaretleri yapmıştır. Esnafın  beğenisini almıştır. Tarihi Kapalı Çarşı’dabir kalaycı, Bakana kap tokmaklatmıştır.

img_20190301_164631.jpg

Umut ederiz bu yakınlaşmalar, seçimden sonra da devam eder. Zira kaybeden veya kazanan Halk olacaktır. Bu itibarla hizmeti,huzuru, büyümeyi devam ettirmek için tercihimizi oya yansıtacağız. Pişman olacak bir sonuç almamak için sağduyulu olmaya ihtiyacımız var.

Diğer taraftan, geçen günlerde CHP'nin Edremit Belediye Başkanı adayı SelmanHasan Arslan ve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in, düzenledikleri mitingde skandal sahneleri yaşandı. Bir CHP'li okunan selayahakaret etti ve diğeri 'OyumKürdistan'a' dedi. Açık unutulan mikrofon skandalları ortaya çıkardı.

Bir diğer skandalın sahibi ise, Selman Hasan Arslan oldu. CHP'li aday, yanına gelen bir iş adamıyla sohbet etmeye başladı. Skandal diyalogda ele alınanlar "Kürdistan'dı". İş adamı, "Bizim oy Kürdistan'a" dedi. Selman Hasan Arslan ise, "Bize bekliyoruz." ifadesini kullandı. Gizli ittifaklar ortaya çıktı.

Başka bir skandal ise Taksim'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim'de bir araya gelen kadın grupları, yürüyüş düzenledi. Taksim'de feministler ve marjinal grupların içinde olduğu topluluk ise yatsı ezanı okunurken bir saygısızlığa imza atarak ezanı ıslıkladı. O anlar cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Feministlerin düzenlediği yürüyüşe Saadet Partili kadınların da katılmıştı. Bu 3-5 bin topluluğun destekleyeceği cenah şimdiden belli Millet İttifakı’dır.

Bu Ezan düşmanı edepsizleri, FETÖ, PKK, DHKP-C vb vatan haini devlet-millet-islam düşmanı teröristler ile iç içe olanları kınıyoruz, hatta savcıları göreve davet ediyoruz. Milletin dini değerlerine hakaret ve isyana teşvik etmekten dolayı işlem yapılmalıdır.

O teröristlerin kimisi Ülkemizi bölmek için KÜRDİSTAN NARALARI atıyor. Kimisi dinimize hakaret ediyor.

TEPKİMİZİ ORTAYA KOYUYOR VE SUÇLULAR CEZASINI BULSUN diyoruz.

Seçimlerimiz şimdiden birlik beraberliğe, hizmete devam, kaosa meydan vermemek için sandık başına gitmeye vesile olsun. İnşallah aradığımız “Hayalimdeki Dürüst Başkan”ı hep beraber bulacağız.

img_20190301_164641.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi