ANALARIN PROTESTOSU VE AĞITI

Diyarbakır’da Hacir ananın PKK tarafından kaçırılan oğlunun geri verilmesi için HADEP İl Başkanlığında yaptığı oturma eylemi netice vermesiyle anne sayıları gittikçe artmaktadır. Haklı olarak anneler ve Kürt vatandaşlarımız uğradığı haksızlığa tepki koymaya devam ediyor. Anneler, kaçırılan çocuklarını HADEP-PKK dan istiyorlar.

Annelerin bu haklı tepkisine devlet de annelerin emniyetini sağlayarak destek veriyordur, belki oradaki annelerin her türlü ihtiyaçları da karşılanıyordur. HADEP bu çocuk kaçırmalarına doğrudan bir katkısı olmuşsa, partinin kapatılması da gerekir. Kürt vatandaşlarımızın çoğunluğu HADEP ‘e zorunlu oy vermektedir. Çünkü çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler oy vermeye mecbur bırakılıyor. PKK nın siyasi ayağı bilinen HADEP hakkında ne zaman soruşturma açılacak? Belediye Başkanlıklarına Kayyumların atanması sağ duyulu Kürt vatandaşlarımızı sevindirdi. Zira bölgeye hem hizmet hem de güvenlik gelmektedir.

Mağdur anneler için sanatçı camiasından maalesef destek gelmedi, CHP den de destek gelmedi.

Diğer taraftan FETÖ mağdurları tarafından da eylem başlatıldı. Fatma Hokka, Harbiyeli öğrencisi olan oğlu Burak Hokka’nın serbest bırakılmasını istiyor. 3 yıldır tutuklu olan oğlu için “Oğlumuzu devlete verdik, çocuklarınız bize emanet deniliyordu. Ama şu anda bizler dahi mağdur oluyoruz. “ diyerek adalet sarayının önünde oturma eyleminde bulundu. Belki ilerde “Bizim çocuklarımız Fetö tarafından kandırıldı, elimizden çocuklarımız alındı, ey FETÖ kayıp olan çocuklarımızı bize ver” diye bir oturma başlatabilirler.

Bilindiği üzere, asıl sorumlu FETÖ, ABD de keyif sürerken mağdur ettiği kişiler hak arayışında. İddianamelerde ;Binlerce çocukları eğitim vereceğiz, yetiştireceğiz diyerek onları  anne ve babalardan uzak tutarak beyinleri yıkanmak suretiyle devlet kadrolarına da torpille haksız bir şekilde yerleştirmişlerdir. Bir çoğunu ailesine düşman etmişler, hizmet adı altında da yurtdışı veya diğer hizmetlerde ucuz veya parasız bu çocukları kullanmışlardır. Yerine göre onları casusluk faaliyetinde kullanmışlardır.  Yargıda FETÖ temizliği tam yapılamamıştır. Daha doğrusu tespit edilemeyen yargı mensuplarının bazı mahkemeleri etkilediği sanılmaktadır. Kamu alanda da hala gizli FETÖCÜ oldukları ve bunların birbirlerini destekledikleri hala bilinmektedir.

Bakalım annelerin protesto ve oturma eylemi nasıl sonuç verecek? HADEP’in siyasi sonunu getirebilecek mi?

Bakalım FETÖ mağduru annelerin talepleri yerine getirilecek mi?

Bakalım esas suçlu FETÖ aleyhinde anneler de sokağa çıkacak mı?

Bakalım başka Belediyelerde kayyum ataması devam edecek mi?

Bakalım annelerin oturma eylemi ne kadar sürecek?

Kısaca; Bu ülke hepimizindir. Adalet, huzur ve güvenliğin devam etmesi isteğimizdir. Savunmamız, yerli ve Milli silahların üretilmesi önemlidir. Saygılar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi