Almanya’ya ne oluyor?

Almanya ile son yıllarda ciddi sorun yaşıyoruz. Bir ara PKK elebaşlarından Murat Karayılan’a video konferans ile miting düzenleten Almanya, Türkiye’nin seçilmiş hükümetlerinde Bakan olan insanların programlarını iptal ediyor.

Bu nasıl iştir?

Aslında buna şaşırmamamız gerekiyor. Çünkü Almanya neredeyse 40 yıldır PKK’ya kucak açmıyor mu? Şimdi yüzlerce FETO/PDY örgütü elemanları orada değiller mi? NATO’da görevli onlarca eski subay iltica talebinde bulunmadı mı?

Biz Yunanistan’a kızıyoruz 8 haini vermedi diye. Oysa hangi batı ülkesi bize bu güne kadar teröristleri teslim etti? Ben hiç hatırlamıyorum.

Bunların esas meselesi Türk milleti iledir. Türkler ekonomik olarak gelişip büyüdüğünde batıya meydan okuyacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu gün binlerce Türk batı ülkelerinde iş adamı olarak üretiyor, satıyor, pazarlıyor.

Güçlü bir Türkiye onların işine gelmiyor. Çünkü güçlü Türkiye, dünyadaki bütün mazlumların sesi olacaktır. Bunu iyi biliyorlar. Bu gün bile; “Dünya beşten büyüktür” diyen bir lidere sahip Türkiye, batılıların canını sıkıyor.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum sonrasında kendine daha fazla özgüveni olan, güçlü bir yönetim, kendine has sistemi ile kurulacak “Yeni Türkiye’den rahatsızlar.”

Referandum için Almanya’da Türklerle bir araya gelmek isteyen Bakanlarımızın programlarını iptal etmeleri bu korkunun tezahürü değil de nedir? Ama korkunun ecele faydası yoktur.

15 yıldır kendine hizmet eden, milletin efendisi değil de hizmetkârı olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu millet 16 Nisan’da da sahip çıkacaktır.

Görünen köy kılavuz istemez. Yapılan anketlerde biraz kararsızların olduğu gözüküyor. O tarihe kadar yeni hükümet sistemi anlatılacaktır. Ak Parti ve MHP sokakta bu sistemi millete tam olarak anlatabilirse % 70 gibi bir rakama ulaşmak hiç de zor değildir.

Hani o oy vermek için kapalı yere girdiğimizde vicdanımızla başbaşa kaldığımızda çok fikir değiştirdiğimiz olmuştur. İşte bu bölümü de anketçiler hesaplayamaz. Ben bu milletin sağ duyusuna güvenerek bunu söylüyorum.

Ak Parti bu güne kadar girdiği bütün seçimlerde oyunu artırmıştır. Bunun sebebi bellidir. Millet vefasız değildir. Kendine hizmet eden siyasi partiyi, siyasi kadroları kolay kolay bırakmaz.

Bunları gören başta Almanya olmak üzere batılı ülkeler Türkiye’de istikrarın bozulması için elinden geleni yapıyor. Ama bu millet onların oyunlarını bozacaktır.

**

Bugün iki önemli toplantı vardı. Ne var ki ikisine de katılamadım. Artık yaşlanıyoruz. Yeni hükümet sisteminin anlatıldığı konferans, Beşenliler’in etkinlikleri ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasındaki ödül töreni büyük önem arz ediyor. Çünkü bu törende Suriyeli olan ve şehrimizde yatırım yapan bir sanayici de ödül aldı. Bu değerli sanayicimiz ile tanışma fırsatım olmuştu. Suriyeli iş adamlarını Kahramanmaraş’a yatırım yapmaları için mücadele ediyor. Şehrimizde yapılacak olan her yatırım bizlerin ekonomik düzeyini yükseltecektir.

Sayın Tatari başta olmak üzere bütün ihracatçılarımızı tebrik ediyorum, ülkemiz için üreten, ihracat yapan bu insanlara sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi