Allah var gam yok, bunlarda geçer

Neredeyse 1.5 yıldır bütün Dünya’yı kasıp kavuran covid-19 (coranavirüs) ile ilgili her evde mutlaka bir acı, hüzün, hastalık yaşattı.

Benim hayatımda da bu süreçte çeşitli olaylar geçti. Yaşadık. Üzüldük, sevindik. Bu olayları hatırlayacak olursak;

İlk önce; Uzun yıllardır tanıdığım güzel insan Hacı Ali Özturan’ı bu hastalıktan toprağa verdik. Bunun acısını yaşarken, yasını tutarken Cengiz Berberoğlu hasta oldu. İyileşiyor diye sevinirken kardeşim birden kendini yoğun bakım odasında buldu. O stresli günler mutlu sonla biterken, bu defa da ağabeyim, kardeşim Serdar Erdoğanyılmaz bu illete yakalandı. Her anını takip ettim. Ailesiyle, kendisiyle kah üzüldük, kah sevindik. Çok şükür geldi geçti. Bu süreç devam ederken ağabeyim, kardeşim, dert ortağım, sırdaşım Şahin Balcıoğlu ve değerli eşi hastalıkla tanıştılar. Çok şükür onlar evde karantina ve ilaç tedavisi ile bu illeti yendiler. Yine benim için çok özel yeri olan Kadir Kurtul bu hastalığa yakalandı. Çok şükür hastanede tedavi oldu sağlığına kavuştu ama ablası bu savaşı kaybetti. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum.

Adını sayamadığım, unuttuğum hastalığı geçiren dostlarıma sağlıklı ömürler dilerken vefat edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum

**

Benim yakın ailemde, ağabeyim, kız kardeşim ve yeğenlerimde bu hastalıktan nasibini aldı.

Hastalığın başlamasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı ve Doktor dostlarımızın aynı zamanda sağlıkçı olan kızımın telkinleri doğrultusunda süreci bu güne kadar getirmiştik.

Küçük kızım okullar başlayınca gideyim evde çok sıkıldım dedi. Peki dedik Okula gönderdik. Ben okula bıraktım ve okuldan aldım. Okul dışında hiç kimse ile iletişim kurmadı. Ama covid 19’a yakalanmaktan kurtulamadı.

9 Nisan günü yapılan test sonucu pozitif oldu. Yaşı küçük olduğu için şu ana kadar ilaç tedavisi başlamadı. Ateşi çıkıyor. Ablası takip ediyor.

10 Nisan gecesi eşim ve ben de test verdim. Testimiz negatif çıktı. Ama karantinadıyız. Birkaç gün sonra tekrar test yaptıracağız.

Çünkü; kızımda birkaç gün hiçbir belirti olmadı. Ta ki ateşi çıkıncaya kadar..  Bu yeni mutant virüs hiç belirti göstermeden ortaya çıkıyor. Bu yazımı okuyan herkese bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Lütfen kurallara uyalım.

Bir sevdiğimizi, dostumuzu, yakınımızı bu illete kurban vermek istemiyorsak kurallara sıkı sıkıya uyalım.

**

LÜTFEN AŞI OLALIM

Değerli okurlarım, hastane koğuşlarında bir nefes verin diye feryad eden insanların sesini duymak nasıl bir duygu? Bunu yaşayan sağlıkçılarımızın açıklamalarına baktığımda kurallara uymanın ne kadar önem arz ettiğini anlıyorum.

Aşı sırası gelen herkes lütfen vakit geçirmeden aşılarını yaptırsınlar. Aşı yaptıran insanlar bu illete yakalansalar bile ayakta atlatıyorlar.

Lütfen aşı olmaktan korkmayalım, kaçınmayalım, ihmal etmeyelim. Öyle abuk sabuk konuşan insanlara da dikkat etmeyelim.

Allah bu illeti hiçbir eve bulaştırmasın diyor, karantina altında yazdığım bu yazı ve yaşadıklarımı ancak yaşayanlar anlar…

Mutlu Pazarlar…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi