Ak Partide Zor Sınav

 

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte siyasi partilerin merkez ilçe başkanlıkları fiilen görevlerini tamamladılar.

Bazı siyasi partiler 12 Şubat ve Dulkadiroğlu ilçe teşkilatlarını kurarlarken başta iktidar partisi Ak Parti olmak üzere bu günlerde iki yeni ilçe başkanlığı kurulması doğrultusunda çalışmalara başladılar.

**

2014 yılı Mart ayında Yerel Seçim ve Ağustos ayında ise Cumhurbaşkanlığı seçimi var.

Malum yeni bir anayasa noktasında sorunlar yaşandı. Ve belirsizlik var. Ak Parti kurmaylarının masaya koyduğu Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalar devam ede dursun diğer siyasi partiler buna hiç sıcak bakmıyor.

BDP’nin söylemlerine baktığımızda ise her alanda taviz isteği karşısında Ak Partinin uzlaşsa bile tabanına izah etmede de çok zorlanacağı ve bu birlikteliğin olmayacağı da ortada gibi duruyor.

**

Gelelim Kahramanmaraş’a; ülke genelindeki havaya baktığımızda anketler noktasında GEZİ olaylarının Ak Partinin aleyhine değil lehine işlediğini görüyoruz.

Ancak Ak Parti’nin uygulamalarına da tepki yok değil. Tepki bertaraf edilebilir mi? Adayların belirlenmesi yöntemi, meclis üyeleri ve bir çok faktör oy noktasında olumlu ya da olumsuz etki olarak karşımıza çıkacaktır.

Malum Kahramanmaraş’ta iki yeni ilçe kuruldu ve bu ilçelere de Ak Parti atama yapacak.

Son dönemde Ak Parti’nin ilçe ve İl yönetimine baktığımızda toplumun genelini yansıtmadığını, parti kurucuları ve partiye emek veren isimlerin büyük çoğunluğunun dışlandığını görüyoruz.

Bir gazeteci olarak il ve ilçenin yönetim kurullarında görev yapan isimlerin % 75’ini tanımıyorum.

Ve bu güne kadar da tanıtım noktasında bir değerlendirme notu verecek olursam bu not On üzerinden beş olmadı. Kendilerinin çalıp oynadığı bir yönetim görüntüsü verildi.

Milletimizin Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan’a olan teveccühü sayesinde oylar alındı.

Şimdi Kahramanmaraş Büyükşehir.

2009 Yerel seçimlerine baktığımızda, Başbakan Yardımcısı Bülünt Arınç’ın memleketi Manisa’da bile seçim kaybedildi. Karabük’de, Bartın’da, Antalya ve Şanlıurfa’da seçimler kaybedildi.

Sayın Başbakan bunların farkında ve zaman zaman da açıklamalarına bunlar yansıyor.

Ak Parti yeni kurulacak ilçelerde atamalarda seçimlerde kendilerini dışlanmış olarak görülen isimleri partiye kazandırması açısından bir fırsat olarak görüyorum.

Mevcut il ve ilçe yönetiminden isimlerin bu iki ilçeye atama yapılması partiyi büyütmek yerine daha da küçültecektir. Oy deposu olarak görülen Kahramanmaraş’ta 2009 yerel ve 2011 Genel seçimlerinde alınan oy sayısı tehlikeye girecektir.

**

Ak parti kurmaylarının “bencillik” yerine toparlayıcı bir tavır içine girmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Geçmiş dönemlerde parti içinde görev alan, katkı yapan isimlerin bu iki ilçeye gelmesi halinde parti büyüyecektir.

Bakınız bu konuda Mehmet Fiskeci bu günkü köşe yazısında uyarıda bulunmuştur. Bu uyarıların dikkate alınması gerektiğini düşünüyor, Sayın Fiskeci’den alıntıladığım yazı ile sizleri başbaşa bırakıyorum.

“Kendinizi kandırdığınız yetmiyormuş gibi, bırakın halkı kandırmayı.

Ucuz, basit ve sıradan hesaplar içinde olmaktansa, kenti geleceğe taşıyacak isimlerle yola çıkın!

Kentin dinamiklerini harekete geçirecek, onun bunun, ötekinin berikinin adamı olmayacak, birilerine şirin görünmek için on takla atmayacak yapıda, karakterde ve duruştaki insanları getirin ilçe başkanı yapın.

Sanıyorum ve geleceğinin parlak olduğuna inandığım, başarılı ve dürüst siyasetçi Necati Okay, yerel yönetimlerde hak ettiği yere gelecektir, bundan kuşkum yok da, bugüne kadar perde arkasında duran, suya sabuna dokunmayan, basın mensuplarının dahi tanımadığı kimseleri başkan olarak sürmeyin piyasaya…

*

Şimdi ne olacak?

Onikişubat ve Dulkadiroğlu’na ilçe başkanı olmak isteyenler, başvuruda bulunacaklar. Bu arada, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da bu işler için koordinatör olarak atandı. Sayın Mehmet Erdoğan, ilçe başkanı olmak isteyen aday adayları ile birebir görüşecek, kamuoyunun düşüncelerini alacak, raporunu tutacak, sonra da bu raporunu sayın Ekrem Erdem’e teslim edecek.

İnanıyorum ve doğru buluyorum ki, birkaç kişinin öne sürdüğü, dayatma gibi ve emanetçi olarak gördüğü isimlerden ziyade, halkın içinden, gönlünden bağrından, yüreğinden çıkan isimler layık oldukları koltuklara varıp oturacaklardır.

Bu bakımdan, herkes basit ve küçük hesaplar peşinde koşmaktan vazgeçsin!

İl Başkanı sayın Fatih Erkoç’un işi hiç de kolay gözükmüyor, Allah yardımcısı olsun!

Milletvekilleri zaten kendi havasında; tencere tava, bugün açık ve güneşli hava”diye noktayı koymuş Sayın Fiskeci!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi