Ak Parti Kendini Yeniliyor

12 Eylül 2015 günü Ankara’da yapılan Ak Parti 5. Olağan Kurultayı ile kendini büyük oranda fabrika ayarlarına dönüş yolunda büyük merhale kat etti.

50 Kişilik Merkez Karar Yürütme Kuruluna Kahramanmaraş’ı temsilen partinin kuruluşundan bu yana teşkilatın çeşitli kademelerinde görev alan ve 1 Kasım seçimleri için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Avukat Metin Doğan’ın listede yer alması, şehirde iyimser bir havanın doğmasına sebep oldu.

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu listesine baktığımızda yenilemeyi, toplumsal uzlaşıyı, daha iyi görebiliyoruz.

Kongre sonrasında eski Milletvekilimiz Sıtkı Güvenç ile kurultayı ve seçilenleri konuştuk. Sayın Güvenç MKYK’de yer alan isimlerin tamamını tanıyor. Nereli olduğunu geçmişte hangi görevleri yaptığını ne kadar başarılı olacağını isim isim bize anlattı.

Sayın Güvenç’te Metin Doğan’ın MKYK’ye girmesinin Kahramanmaraş’a artı katacağını dile getiriyor.

Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın doğrudan MKYK ve MYK toplantılarına katılacağını dolayısı ile Kahramanmaraş’ın elinin daha da güçlendiği bir gerçek oluştu.

MKYK’de 31 yeni ismin girmesi, MYK’nin değişmesi Ak Parti’de yeniden bir heyecan oluşturacağını milletvekili listelerinin de bu değişime ve yenilenmeye uygun bir şekilde değiştirilmesi halinde Ak Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde tekrar tek başına iktidar olabilmesinin de yolu açıldı.

**

Ak Parti iç kucaklaşmayı da başarabilecek mi?

Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adana gibi komşu kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu kentlerini kendi ölçeğimde gezerim. Kimi zaman mesleki toplantılar kimi zamanda dost ziyaretleri olarak yaptığımız gezilerde genelde tanıştığım insanların büyük çoğunluğu Ak Partili ve MHP’lidir.

Doğal olarak sohbet konumuzda siyasi konular geçmekte ve kendi şehirlerinde yaşananlar ile ilgili bilgiler alınıp verilmektedir.

2011 yılına kadar Ak Parti Genel Merkezinden zaman zaman beni ararlar ve kent ile ilgili sorular sorup cevaplar alınırdı. 2011 seçimlerinden sonra bizi arayıp soran olmadı. İyi hatırlıyorum. 2004 yılındaydı sanırım. Ak Parti Genel Merkezinden bir yetkili aradı Kahramanmaraş genelinde Ak Parti listelerinde olmayan gazeteci, iş adamı, esnaf gibi 20 vatandaşın cep telefonunu istemişler ve vermiştim.

Son yıllarda oluşturulan mahalle baskıları nedeniyle bir köşe yazısı bile yazarken acaba başımıza ne gelir korkusu içine girdik.

Eskiden böyle değildi. Şu ana kadar Ak Parti ya da diğer partilerden en ufak bir tehdit ya da baskı görmedim. Ancak kendi korku duvarlarımızı kurduk. Ülkenin bundan kurtulması gerekiyor.

Şehirlerde şunun adamı, bunun adamı, bu bizim rakibimiz, şu bize rakip olur tarzında gelişen karşıt görüş, karşı duruş gibi anlayışların bir tarafa itilmesi ve herkesin kucaklanması gerektiğini düşünüyorum.

Ak Parti MKYK’da yakaladığı yerelleşme ve yenilenmeyi milletvekili listelerinde, teşkilat yapılanmalarında yakalayamazsa hızlı bir çöküşe de mani olamaz.

Bizlere düşen en önemli görev, barış dilini kullanmak olmalıdır. Karşılıklı sevgi, saygı gibi hasletler öne çıkartılmalı, ülkenin birlik ve beraberliği için herkes nefsinden fedakârlıkta bulunmalıdır.

Bu duygular içinde Ak Parti MKYK’ya seçilen Avukat Metin Doğan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi