AK Parti Kaçarken HDP Kovalıyor MHP İkisininde Ensesinde

MHP, AKP ile HDP’ yi aynı kare içinde göstermek için kurduğu oyunu, onları seçim hükümetinde bir araya getirerek gerçekleştirmiş oldu.

Ak Partide çözüm sürecinin kendine verdiği zararı gördüğü andan itibaren iç içe girdiği HDP den hızla uzaklaşarak oluşan izleri silmeye çalışsa da MHP peşlerini bırakmayarak onları bir araya getirmeyi kısmen de olsa başarıyor.

AKP, HDP den uzaklaşmak, onunla yardımlaşma havasını estirmemek için çok çabalıyor. Seçim hükümeti kurulurken bakan olacak milletvekillerini partiden istemeyerek HDP yi yok saymaya çalışıyor.  HDP’nin Kürt kimliğiyle Türk soluna da içine alan bir siyasi çalışma yapmasına rağmen, Kürt bir milletvekilini bakan yapmayarak, Kürt oylarına sırtını bir kez daha dönerken de sosyalist birini bakan yaparak seçmenine bir açıklama daha borçlanmaktadır.

Ilımlı insanları bakan yapıyorum diyerek, HDP’nin içerisinde Türk, alevi, sol gelenekten gelen insanların olduğunu da alenileştirerek daha toplumsal bir parti haline gelmesini kolaylaştırmaktadır.

Tüm bunlar olurken HDP ye baktığınızda hiç ses çıkarmıyor, hatta biz ülke için varız, barıştan yanayız, hangimizi alırsanız alın diyerek de kaçtığınız yere kadar kovalarız edasıyla, olumlu ve barışçıl bir hava yayarak vatandaş gözünde itibar yükseltmeye çalışıyor.

Yarın, öbür gün PKK’ya silahlarını al ülkeyi terk et veya silah bırak diye çağrı yaparak Türkiye partisi olduğunu vurgularken, her türlü terörü lanetlerken de görebiliriz. Bunları yapan HDP, kendini barış yanlısı gösterirken AKP’yi de savaş yanlısı göstermek için çalışacak, buradan yola çıkarak da Avrupa’dan aldığı desteği gözle görülür hale getirecektir!

Seçim hükümeti de olsa HDP’nin 3 bakanla temsili ve onların oradaki 2 aylık süreçte takınacakları tavırlar, etkin, etkileyici, gelecekte belirleyici ve HDP’nin toplumda kabulüne katkı sağlayıcı olacaktır.

Ak Parti tüm olanların farkındadır.

Ak Parti bu gün kimlerden ve neden çekiyorsa kendi elleriyle onları büyütmüş, şimdide tekrardan onları alaşağı etmeye çalışmaktadır.

İşi hayli zordur.

Seçmenin kafası karışmış, soru işaretleri oluşmuştur.

HDP’nin verdiği, vereceği zararları, seçim hükümetine farklı isimleri almaya çalışarak ve de Tuğrul Türkeş “transferi” ile kapatmaya çalışsa da hayli zorlanacağa benzer.

MHP bunu koz olarak kullanacak, AKP zihniyeti diyecek.

Tehditle, şantajla, makamla aldı diyecek. Sorgulayacak, deşeleyecek.

Güneş motel gündeme gelecek.

İlke diyecek, ilkesizlikten vuracak.

MHP, AKP ve HDP’nin peşini bırakmayacak ortaklar diyecek, bundan HDP de rahatsız olmayacak belki de memnun olacak.

Tuğrul Türkeş’in geçmişine baktığımızda soy isminden başka, ülkeye bir katkısını ya da ülkücü camiada bir ağırlığını bulmak da zorlanabiliriz.

Ak Parti bu hareketiyle parti içleriyle oynama meselesini gündeme getirerek, başta kendinin şiddetle ret ettiği milletvekili transfer olayını tekrardan akıllara getirerek vatandaşın tepkisini çekecektir.

Seçimlerde kullanacağı, “ istikrar” noktasından, belki de ülkücü camiadan biraz oy alacakken bu sebepten dolayı etki tepki nedeniyle de zarara uğrayacak, ülkücü cephenin saflarını sıklaştıracaktır.

Bunlardan anlaşılan tek şey Ak partinin Tuğrul Türkeş’i saflarına katmasıdır, şimdiden hayırlı olsun demek gerekir.

Bu gelişmeler ışığında, tekrarlanacak seçim için gecen 5–6 ay gibi bir süreçte, hiçbir partinin oylarını artırıcı, seçmenin beklentileri doğrultusunda bir çalışma, bir yenileme, bir düzelme yapmadan ortaya çıkacakları nedeniyle ne getireceğini bende merak etmekteyim.

AKP sanki hiç seçim olmamış gibi hareket ediyor. İktidarı bırakmıyor.  Tek parti hükümetiymiş gibi rahat, ancak yönetimde kendisi yokmuşçasına da bir boşluk oluşturarak, beni seçmediniz böyle oldu diyerek, seçmene kendilerinin hem de yalnız başlarına mutlaka seçilmesi gerekliliği,  mesajını vermektedir.

Ekonomi unutulmuş, vatandaşla ilgilenilmiyor, insanlar korku içinde, hükümet partisi istikrar için tek başıma iktidar olmalıyım yoksa istikrarsızlık gelir diyor.

Seçim sonuçları PKK ile mücadeleye endekslenmiş.

Vatandaş usanmış.

Bu dönem aday listelerinde karmaşa daha da fazla olacak.

Eskiler gelecek, yeniler ne oluyor diyecek,

Seçmen de güven kalmamış, hiç birine güvenmiyor.

Ve biz seçime gidiyoruz.

Hayırlı olsun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin GAZİ Arşivi