ADAMIN HASISIN KAHRAMANMARAŞ!

Sakarya’da yaşanan vahşeti duyduğumda yüreğim yandı, televizyon ekranına kilitlenip kaldım. Vahşetin failli mahlukları, Allah’a havale etmekten başka ne yazık ki elimizden bir şey gelmiyor. Allah onları kahr-u perişan eylesin. Bu necip millet, tarih boyunca mazlumların koruyucusu, kollayıcısı olmuş, Bosna’dan Açe’ye kadar kol kanat germiştir, hala da elinden gelen yardımı yapmaya devam etmektedir. Bu insan müsveddelerini, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Tin Suresinin 5. ayetinde “Esfeli Safilin” olarak belirtiyor. Allah mutlaka onlara hesabını soracaktır.

***

Bu kara haberin ulusal medyada yer aldığı saatlerde Hatay Yayladağı ve Reyhanlı’dan misafirlerimiz yola çıkmıştı. Peki kimdi bu misafirler? Bayırbucak Türkmenlerinin yetimleri…

***

Bir buçuk ay kadar önceydi, değerli kardeşim Avukat Beyza Kösen aradı ve bir konu üzerine konuşmak istediğini söyledi. Kabul ettim ve Şelale Çay Bahçesi’nde izinlerini alamadığım için burada zikredemediğim 2 arkadaş ile bir araya geldik. Konu, Türkmendağı Şehitlerinin yetim çocukları, yani bizim çocuklarımızdı. Merkezi Ankara’da olan ANDA Kardeşe Vefa Derneği’nin yetimleri Çanakkale Gezisi’ne götürdüğünden bahsettikten sonra yine aynı derneğin çeşitli illerde yetimleri misafir ettiğini, sağlık, eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. Derneğin faaliyetlerinden kısmen haberdar idim. ANDA Dernek Başkanı Okan Tosun Bey ile de bir vesile ile ayak üstü merhabalaşmıştım. Beyza kardeşimin, Türkmendağı’nın yetimlerini şehrimizde misafir edip edemeyeceğimizi masaya yatırmasıyla başlayan süreç, kısa sürede belirli bir noktaya ulaşıldı. Bu süreç içerisinde Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir Bey ile görüşülüp desteği alındıktan sonra harekete geçtik. Sonraki durağımız Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi oldu. Dernek ve belediye arasındaki organizasyon sağlandı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Bey’in onayı alındıktan sonra her şey çok güzel bir şekilde ilerledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran Hanımefendi’nin kapısını çaldık. Ayşe Hanım’ı güler yüzü, samimiyeti ve misafirperverliği ile gönlümüzde taht kurmakla kalmadı, organizasyonun her bir noktasıyla özel olarak ilgilenip “Yetim Mehmet’ten Şehit Mehmet’e Vuslat” adlı programa sahip çıktı. Akabinde Hatay’a gönderilen otobüsler, Türkmendağı’nın yetimlerini şehrimize ulaştırdılar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, en üst birimden en alt birime kadar Türkmendağı’nın yetimlerine kucaklarını açtılar. Şehrimize yakışır bir misafirperverlik örneği gösterdiler. Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey, Ayşe Taşkıran Hanımefendi ve Mehmet Fatih Akşam Beyefendi başta olmak üzere emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederiz.

Cuma günü sabah kahvaltısından sonra Kültürpark’taki oyuncak atölyesi gezisi ve oyunlarıyla başlayan program, Abdülhamid Han Camii Gezisi ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ile devam etti. Çamlıca’da yenilen yemeğin ardından Türkmendağı’nın yetimleri, Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş halkı için hazırladıkları gösterileri sundular. Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç Bey’in programda yaptığı etkileyici konuşması ve yoğun programları nedeniyle katılamamasına rağmen telgraf gönderme inceliğini gösteren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Bey ve Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil Bey yetimlerin yanında olduklarını gösterdiler. Program ertesi gün Menzelet Barajı Mesire Alanında misafir çocuklarımız için piknik organize edildi. Akabinde yetimlerimizin eğlenmeleri ve bir nebze mutlu olmaları için Aliye Izzetbegoviç parkına rota kırıldı. Türkmendağı’nın yetimleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve ANDA Kardeşe Vefa Derneği’nin organizasyonuyla dolu dolu iki gün geçirdiler, eğlendiler, oynadılar, Kahramanmaraş’ı doyasıya gezdiler. Program böylece bitti mi dersiniz. Tabi ki hayır! Bakın ne oldu?

Cuma akşamı gece saat 00.20’de eve geldiğim de misafir çocuklarımızı daha nasıl mutlu edebiliriz diye düşünürken, bu programdan dolayı açılışına gidemediğim 2.Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali aklıma geldi. Türkmendağı’nın yetimleri, çocuklarımızı, bu programa götürsek, her fırsatta dillerinden düşürmedikleri “Türkiyem” türküsünü Mustafa Yıldızdoğan ile birlikte söyleseler ne güzel olur diye düşündüm. Peki ne mi oldu? Saat 00.25’te uluslararası bir festivali sırtlanmış, ilçesinin adını dünyaya duyurmak, halkına hizmet sunmak için çalışan ve hele ki bu yoğunlukta dinlenmeye fırsatı dahi olmadığını düşündüğüm Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş Bey’e, gecenin bir yarısı facebook üzerinden mesaj gönderdim. Durumu ve niyetimizi belirttiğimiz mesajın cevap bulması sadece 5 dakika sürdü. Cevap “Tamam Mehmet Bey”. Şimdi bir dakika düşünün, akrabalarımız, samimi dostlarımız dahi gece yarısı telefonumuza bakmazken, mesajımıza dönmezken Sayın Osman Okumuş Başkan’ın yoğun programı ve yorgunluğu içerisinde gösterdiği bu güzel davranış takdire şayan değil midir? Alçak gönüllük değil midir? Vatan sevgisi, yetim sevgisi değil midir? Sayın başkana ilk önce yetimlere gönlünü açtığı için, Türkoğlu’nda misafir edip Türkmendağı’nın Yetimleri ile Mustafa Yıldızdoğan’ı aynı sahnede kucaklaştırdığı için, gece yarısı kendilerini rahatsız etmemize rağmen nezaket gösterip bizi hoş gördüğü için en kalbi duygularımla teşekkür ederim.

Kuzey Irak misali bir yapılanmanın Suriye’nin kuzeyinde kurulmaması için, vatanları için, Türkiye için canlarını vermiş Türkmendağı’nın, Bayırbucak Türkmenlerinin şehitlerinin evlatlarına kucak açan, yetimlerine kol kanat geren herkesten Allah razı olsun. Vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi öyle kuru sözlerle olmuyor!

“Yetim Mehmet’ten Şehit Mehmet’e” adlı programa sahip çıkan, koşturan, yorulan, yetimlerin yüzünde bir tebessüm görmek için, gönüllerini hoş etmek için, karınca kararınca yardım etmek için çaba gösteren herkese teşekkür ederiz. İşin sözde değil özde olduğunu gösterdiğiniz için Adamsınız!

Adamlık, yiğitliktir dilimizde. Adamlık, gönüllere girmektir bizde. Adamlık, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ahde vefadır özde. Türkmendağı’nın yetimlerine kucak açan, onların hayatlarında unutamayacakları 3 gün yaşatan;

Adamsın, Kahramanmaraş Halkı!

Adamsın, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç!

Adamsın, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal!

Adamsın, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş!

Adamsın, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir!

Baş tacısınız, KMBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran!

Adamsın, KMBB Engelliler Daire Başkanı Mehmet Fatih Akşam!

Adamsın, ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun!

Adamsın, bu güzel organizasyonu halkımıza duyurulmasında emeği geçen Kahramanmaraş basının güzide neferleri.

Adamsınız, izinlerini alamadığım için isimlerini burada zikredemediğim yetimleri yediren, içiren güzel hediyelerle yolcu eden merhamet sahibi yiğit insanlar!

Velhasıl ADAMSINIZ emeği geçen ve isimlerini tek tek yazamadığım, perde arkasında, sahnede, parkta, konserde hep YETİMLERİMİZİN yanında olan gönüllü, gönlü güzel insanlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Işık Arşivi