Gülsemin Uğur Kurt

Gülsemin Uğur Kurt

4 MEVSİM İNSAN

Geçtiğimiz yıllarda yoğun kar yağışının olduğu bu günlerde neredeyse bahar havası yaşıyoruz. Hiç beklemediğimiz kadar sıcak ve yağışsız havalar var. Bu durum için "oh iyi ki yağmur, kar yağmıyor, iyi ki havalar yaz gibi" demiyordur kimse sanırım. Hele bir de kuraklık tehditiyle karşı karşıya kalınca, yağmurun, karın, dolunun ne büyük nimet olduğunu daha iyi anlıyoruz. 

RUH HALİMİZDE TIPKI MEVSİMLER GİBİ... 

Mevsimler nasıl değişiyor;sonbahar, kış, ilkbahar, yaz. İşte ruh hallerimiz de tıpkı mevsimler gibi değişiyor. Kimi zaman inciniyoruz, hayata küsüyoruz, buz gibi oluyor, soğuyor yüreğimiz.Kimi zaman sonbaharda yaprak dökülür gibi;bir bir kaybediyoruz;Eşimizi, dostumuzu, sağlığımızı, malımızı, mülkümüzü, makamlarımızı, itibarımızı. Kimi zaman da öyle büyük mutluluklar, güzellikler yaşıyoruz ki her yer çayır çimen, mevsimlerden yaz... 

HAYAT SÜRPRİZLERLE DOLU!

Hayat bilinmezlikler içinde akıp gidiyor. Hiçbirimiz için ağrısız,acısız, güllük gülistanlık bir hayat seçeneği yok. Hiçbirimiz kadere karşı sigortalı değiliz.Her an hastalık, kaza, afet, ölüm gibi gerçeklerle karşı karşıyayız. Bazen hayat bize hiç beklemediğimiz anda kötü bir sürpriz yapabiliyor ve yazın ortasında bize kışı yaşatabiliyor. Bazen de hiç ummadığımız bir zamanda öyle  güzellikler nasip oluyor ki kışın ortasında yazı yaşıyoruz.

GÜNÜMÜZ HAZ VE MUTLULUK DÜNYASI.!

Günümüzde hep haz ve mutluluk odaklı yaşıyoruz. En çok satan kitaplar hep mutluluk üzerine. An'ın tadını çıkar, an'dan keyif al, hiçbir şeyin seni üzmesine izin verme...

Duygularımızı ne kadar kontrol etmeye çalışırsak, ne kadar haz ve mutluluğa odaklanırsak ve ne kadar hayatımızı kendi isteğimiz doğrultusunda, tam anlamıyla istediğmiz şekle getirmeye çalışırsak dünya o kadar yaşanmaz bir yer olacak. Yaşadığımız duyguların çeşitliliği bizim zenginliğimizdir. Yaşanmış bir hayatın işaretleridir. Sadece hazza ve mutluluğa odaklanmış bir hayat "kurak" bir hayattır.

Bazen en dibe vurduğumuz, en çok acı çektiğimiz zaman sıçrarırız en yukarıya. Nice yıkılışlar, nice büyük dirilişlerin tohumunu saklar içinde. Zorlukların,acıların, kayıpların bizi her an bulabileceği gerçeği,kabul etmesi çok zor olsada hayatımızın değişmez kuralıdır. Sürekli mutlu olamayız. Sürekli iyi giden bir hayatımız olamaz. Üzüntü, öfke ve acı gibi duygulardan hiçbirimiz muaf değiliz.Geriye dönüp baktığımızda yaşanmamış bir hayatın pişmanlığını yaşamak yerine;hakkı verilmiş,anlamlı bir hayat yaşamış olmak istiyorsak hayatın bize getirdiklerini kabul edip, bunları felaket olarak algılamak yerine hayatın doğal bir parçası olarak kabul etmeliyiz ve yaşamak sorumluluğunu üzerimize almalıyız. 

Ezcümle insan da 4 mevsim. İnsanın da yazı, kışı, baharı ve sonbaharı var yaşamında. Mesele her mevsimin hakkını verebilmektedir.

Harcamadan ve harcanmadan vaktinizin bereketi bol olsun. 

Sevgilerimle. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülsemin Uğur Kurt Arşivi