31 Mart 2019’a doğru

31 Mart 2019 tarihinde yerel-genel seçimler yapılacak. Siyasi partilerde kendi çaplarında hareketlilik yaşanıyor.

Şüphesiz en hareketli parti Ak Parti olmakla birlikte CHP, MHP ve İyi Parti’de de bölgesel ve yer yerde kent, ilçe noktalarında hareketlilik gözlemleniyor.

Bu günlerde özellikle CHP listelerinden bu güne kadar Belediye Başkanlığı yapıp da seçim sürecine girildiğinde istifa ederek Ak Parti’ye geçişleri anlamaya çalışıyorum.

Daha önceki yazılarımda en çok aday adayı Ekinözü İlçesinde çıkar diye yazdığımda nereden biliyorsun diyenler olmuştu. Bu tahminimde yanılmadım. Ak Parti başvuru süresini uzattı ama 12 Kasım 2018 itibariyle 12 aday adaylığı ile zirvede bu şirin ilçemiz var.

Başvuru sayılarına 12 Kasım itibariyle bakacak olursak;

Andırın: 10, Afşin: 4, Çağlayancerit :11, Dulkadiroğlu: 5, Ekinözü: 12, Elbistan: 7, Göksun:5, Onikişubat:7, Nurhak:5, Türkoğlu:3, Pazarcık ise 7 aday adayı başvurusu yapıldı.

Ekinözü ile Çağlayancerit ilçelerinde daha önceki yıllarda da buna benzer başvuruları hatırlıyorum.

Benim esasen garibime giden ilçe Elbistan. Zira bu ilçede Ak Parti’den ihraç edilmiş bir Belediye Başkanı var.

Burada aday adayı sayısının çok daha fazla olacağını düşünmekle birlikte bunu ifade etmemiştim. Elbistan için Ak Parti’nin daha güçlü adaylara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Belki de bu isimlerin dışında bir başka isim Elbistan’da aday ilan edilebilir. Bunu zaman gösterecek.

Kahramanmaraş’ta ise daha önceki dönemler de de aday adayı olmamış yeni kaç isim var?

Bu hafta sonu Ak Parti başvurularının sona ermesi ile bu sorunun cevabını hep birlikte arayacağız.

CHP-MHP VE İYİ PARTİ NE YAPAR?

Siz bu yazıları okurken CHP- İyi Parti arasında Genel Başkanlar düzeyinde görüşmeler belki de son şeklini alıyor olabilir.

13 Kasım 2018 tarihinde (bugün) saat 20.00’de iki lider bir araya gelecekler. Gündemde sürekli Ankara, İstanbul konuşuluyor olsa bile Antalya, Bursa, Adana, Mersin Büyükşehir Belediyeleri de büyük önem arz ediyor. İzmir için Ak Parti ayrı bir defter açmış gözüküyor.

Ak Parti MHP ile yerelde ittifak yapmaması umulmadık kentlerde çok az farklarla Belediye Başkanlıklarını kaybederse bunda şaşırılmaması gerektiğini düşünenler tarafındayım.

Mesela Kahramanmaraş’a baktığımda; Büyükşehir, Türkoğlu, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bir sorun göremiyorum. Ama diğer ilçelerimizde her sonuca da hazırlıklı olunması gerektiğini hatırlatmakta fayda var diyorum. Çok adaylı ilçelerde bu sorun daha da fazla olacaktır.

Tahmin ediyorum ki Aralık ayı ortalarında partiler adaylarını belirleyerek seçim çalışmalarına saha bazında yoğunlaşacaktır.

Ülkemizde barış ve huzur içinde bir seçim sürecinin yaşanmasını arzu ediyor başarılar diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi