31 Mart 2019 seçimleri üzerine

Türkiye’nin siyaseten kırılma noktası olacağına inandığım 31 Mart 2019 seçimleri ve bu seçimin sonuçları, bir süre önce hayata geçen Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin geleceğini de belirleyecektir.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin sonuçları ve bundan sonra oluşan yeni sistemin kalıcılığı açısından önemi büyüktür.

Ak Parti ve MHP 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde nasıl bir yöntem izlerler yakında belli olacaktır.

Yerel seçimlere katılacak olan diğer muhalefet partileri seçim ittifakı yaparlar mı yapmazlar mı bunu şimdilik bilmiyoruz. Ancak seçimde Ak Parti adayına oy vermeyecek olan seçmen yaşadığı şehirde hangi parti güçlü ise o partiye oy verecek.

SEÇİMLERİ ‘EKONOMİ’ BELİRLEYECEK

Geçtiğimiz günlerde Konya, Balıkesir, İzmir illerine ziyaretler yaptım. O bölgelerde uzun yıllardır tanıdığım geçmişte siyasetçi, gazeteci, emekli dostlarla ayaküstü de olsa yaptığım siyasi sohbetlerde, değerli kardeşim Mustafa Şirin beyin 1 Ekim 2018 tarihli SEÇİM SONUÇLARINI ‘EKONOMİ’ BELİRLEYECEK köşe yazısında dile getirdiği gibi seçimin kaderini ekonomi belirleyecek.

Değerli ağabey Serdar Erdoğanyılmaz ile zaman zaman kısa mesafeli iş gezilerinde yollarda tır ve kamyon trafiği iye ise ekonomi iyidir sözü geldi aklıma.

Eskiden hangi yöne gidersek yoğun bir kamyon trafiği olurdu. Son gezilerimde bunu göremedim, gözlemleyemedim. Belki de saatin uygunsuzluğu olabilir. Net olarak bilmiyorum. Seçimlere daha 6 ay var. Hükümet ekonomik gidişatı değiştirebilirse seçmen tercihini Ak Parti’den yana yapacaktır.

KAHRAMANMARAŞ’I NASIL GÖRÜYORUM?

Öncelikle Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu ilçesinde bütün siyasi partiler birleşse bile Ak Parti’den Belediyeleri alamazlar.

Kahramanmaraş’ta bu üç ilçe dışında diğer ilçelerde yerelde bilinen hizmet yapacağına inanılan isimlerle yola çıkan muhalefet adayları seçimleri kazanır.

Ak Parti İlçe Başkanı seçilen insanlar kendi partisinden seçilmiş Belediye Başkanı ile uyum içinde çalışmaları gerekirken birinci hedef olarak o başkanı yıpratma yoluna giden İlçe Başkanları bulunduğu siyasi kulislerde konuşuluyor. Bundan şahıslar değil doğrudan parti zarar görüyor.

Hangi Belediye Başkanı başarılı ya da başarısız şeklinde ki bir soruya anket ile cevap bulunmaz.

Kahramanmaraş’ta Ak Parti Genel Merkezi tarafından gönderilen araştırmacı var mıdır ne zaman gelip gittiler bilmiyorum. Ancak aynı isimlere ve aynı yerlere gidilerek de sağlıklı bir veri elde edemezler. Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa seçimlerinin sonuçları Türkiye’de ki yeni sistemi sorgulatırsa, Elbistan, Pazarcık seçim sonuçları da Kahramanmaraş’ta siyaseti sorgular.

Ak Parti açısından Ekim ayı birçok olaylara gebedir. Belki de bu ay çıkmadan kimlerin yeniden aday gösterileceği de belli olur. Aday gösterilmeyecek ilçelerde ise aday adayı bolluğu yaşanır. Kimileri Bürokraside daha iyi yer kapmak için aday adayı olur. Kimilerinin ise başka bir hesabı vardır. Bunları her seçimde yaşadık. Bu da ülkede siyasi kaliteyi düşürdü.

Hiçbir ağırlığı, arka planı, vizyonu, vitrini olmayan ancak sosyal medya hesaplarında yayınladıkları göstermelik iğretilik kokan fotoğrafları referans olarak gösterip aday adayı olanlara itibar ve kıymet verildiği için bu ülkede herkes kendini Cumhurbaşkanı, Başbakanın yerine koyabilmektedir.

Kusura bakmayınız. Önce Haddimizi bilelim. Haddimizi bilmediğimiz için de hiçbir yerde kalite kalmamış her şeyimiz yerlerde sürünmektedir.

Hepimiz millet olarak, devleti yönetenler olarak, siyaset yapanlar olarak dönüp aynaya bakmalı ve ona göre de yeni bir söylem geliştirmeliyiz.

Ben, ben diyen, bencillik ve kibir hastalığına yakalanmış siyasi isimlerin ülkeye vereceği bir şey kalmamıştır. Buna Kahramanmaraş’ta da son yıllarda çok rastlamaya başladık. Ona şöyle seslenmek istiyorum.

“Kardeş senden öncekiler şimdi neredeler?”

arti-eksi-670+400.jpg

AKSU TV VE YENİ YAYIN DÖNEMİ

Malum Kahramanmaraş’ın Dünyaya açılan penceresi sloganı ile 11 yıldır uydu üzerinden yayın yapan Aksu Tv de yeni yayın dönemi 1 Ekim itibariyle başladı.

Bizlerde televizyonda artı-eksi adında bir program yaparak katkı vermeye gayret ediyoruz.  Tv bizim sesimiz. TV’ye yeni yayın döneminde başarılar dilerken arkadaşlarımızın yeni dönem için çok çalıştıklarını ve güzel programlar yaptıklarını biliyorum. Kimi yerde bizde birer parçası olduk.

Yazı uzun oldu. Uzun olan yazılar da pek okunmuyor. Bir sonraki yazıda buluşmak üzere esen kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi