25 Temmuz Pakistan, Papaz-ajan Brunson ABD ve Terör

25 Temmuzda Pakistan seçimleri yapıldı ve federal-ulusal meclis seçiminde en fazla milletvekilini Pakistan Adalet Partisi (PTI) Lideri İmran Han kazandı. 4 eyaletten de 1sini kazandı. Oylara şaibe karıştığı gündeme geldi. Ordunun İmran Han partisine destek verdiği iddiaları oldu. Askerden ise bu iddialara yalanlama geldi.  Yürüyüşler tertip ediliyordu, ancak daha sonra nedense hapiste olan Navaz Şerif’in Partisi sonuçları kabul ettiklerini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefon ile İmran Han’ı arayarak tebrik etti. Pakistan basınında bu haber yankı yaptı ve İmran Han taraftarlarını sevindirdi. İmran Han bu haberi Twitter ile paylaştı. İmran Han görüşmede; ”Türkiye ve Pakistan ilişkilerinin daha da geliştirmenin önemine değinildiği, Tayyip Erdoğan'a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ettiği “ hususu paylaşılmıştır.

Pakistan'ı bu seçimden sonra bakalım ABD nasıl bir abluka altına alacak? İstediklerini yaptıracak mı? Yeni müeyyideler uygulayacak mı? Yeni hükümeti tavrı nasıl olacak? Türkiye ile beraberlikleri devam edecek mi? Sürprizler olacak mı? Zamanla bu sorularımıza cevap alacağız. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Trump, Kudüs ten sonra hızını alamadı, İran ile uğraşırken birden Türkiye’ye döndü. Rahip ajan Brunson bahanesiyle Türkiye’nin İçişleri ve Adalet Bakanlarını kara listeye aldığını ve yaptırım uygulayacağı ilan etti. Bu ne saçmalık? Yani Türkiye’yi tam karşısına almıyor da 2 Bakanımızı karşısına alıyormuş. Tabii Türkiye’yi karşısına alacak cesareti yok. Şimdilik küçük küçük atıyor. Artık ne tutturabilirsem hesabını yapıyor. Trump, ben büyük devletim ben ne dersem o olur pozisyonunda. Aslında kendisi de bir kukla arkasındaki güçler onu kullanıyor. Bu güçler arka planda da birbirleriyle uğraşıyorlar. Artık hangisi ön plana çıkıyorsa onu Trump'a yaptırıyorlar. ABD'ye hem devlet olarak hem de millet olarak pabuç bırakacak değiliz. Devlet olarak usulüne uygun cevap veriliyor ve daha verilecek. Ama bizim Millet olarak verilecek cevabımız belli: Çanakkale geçilmez ruhu hala içimizde, elbette bunu ABD bilmiyorsa öğrenecek. ABD niye üst üste Türkiye’ye yanlış yapıyor. Gerçi daha önceden de yanlış yapıyordu. Demek ki 15 Temmuz u hala sinderememiş ve kabullenememiştir. Aslında önce ABD kendisine bir çeki düzen vermelidir. Yani ABD yi kim yönetiyor, siyasiler mi? Zenginler mi? CIA mı? Yahudiler mi? Onurlu halk mı?

Bu yaptırım kararının uygulanmasıyla ilişkiler muhakkak olumsuz etkilenir. Bu olumsuzluk ABD nin nasıl işine yarayacak? Trump yanlış yönlendiriliyor, umut ederiz bir gün Trump uyanır ve Türkiye’ye karşı tutumunu değiştirir. Ama biz devlet ve millet olarak uyanığız. Bu ülke için son damlamıza kadar savunmaya hazırız. Eğer vatan uğruna ölmeyecek varsa fetö gibiler kapı dışarı. Biz bize yeteriz. Yeter ki güçlü bir iman ile düşman karşısında durabilelim, azlık önemli değil, içimizdeki birlik önemlidir.

Eşi Astsubay Serkan Karakaya’yı ziyaretten sonra dönen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeK Bedirhan Mustafa, Yüksekova da PKK lı teröristlerin yola döşediği mayın sonucu şehit edilmesi gündemimize girdi. Şarkışla’da cenaze merasimine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: Son terörist bitinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.edecektir. Ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. ‘ Devletimiz terörle,  anladığı dilden konuşuyor. “Dişe diş, başa baş diyor “ ama halkın artık idam uygulansın temennisi var. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, geride kalan başta eşi Serkan beye ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Sorunlarımızın çözümü için bence Ayasofya’yı cami olarak bir an önce açalım ve düşmanlarımıza güçlü olduğumuzu, bağımsız olduğumuzu gösterelim. Böylece dış ve iç sorunlarımızın daha kolay çözüleceğine inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi