2019 yılından neler bekliyoruz?

Türkiye ekonomik ve siyasal olarak zor bir yılı geride bırakmanın heyecanı içindedir.

Türkiye’nin güneyinde yani Kuzey Suriye’de bölücü bir oluşuma izin verilmeyerek Fırat Kalkanı ve Zeytin dalı operasyonları yapılarak Kürt koridoru açılmasına müsaade edilmemiştir.

Türkiye şu anda; Akdeniz, Suriye ve Irak gibi üç farklı bölgede teyakkuz halindedir. Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetiminin akıl almaz tutumları, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de tek taraflı kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölgeler ilan etmeye kalkışması Avrupa Birliğinin de buna çanak tutan eylem ve açıklamaları ciddi bir sorun olarak 2019 yılına kaydırılmaktadır.

Yine 2018 yılında Türkiye üzerinde oynanan ekonomik odaklı saldırılar püskürtülmüş ancak ciddi bir kayıp ortaya çıkmıştır. Şimdi toparlanma sürecindeyiz.

Türkiye bölgede ve dünyada sözü dinlenen bir aktör olarak yeni bir yıla giriyor.

Bu ekonomik zorlukların da üstesinden geliniyor. 2019 -2020 yılları Türkiye için toparlanma ve büyüme yılları olacaktır. Gidişat onu gösteriyor.

KAHRAMANMARAŞ’TA DEĞİŞİMDEN NASİBİNİ ALIYOR

Biz Kahramanmaraşlılar da 2019 yılına yeni umutlarla giriyoruz. EXPO 2023 projesi ve bu projeye bağlı yapılacak yatırımlar, 2019-2023 Turizm yatırımları ve 31 Mart seçimleri ile birlikte yeni bir değişim ve dönüşüm bizi umutlandırmaktadır.

Kahramanmaraş’ın ikinci bir Üniversiteye kavuşması. Yeni kurulacak olan İstiklal Üniversitesine Rektör olarak Prof. Dr. Sami Özgül gibi dünya çapında tanınan bir ismin atanması kentimizde bayram havası oluşturdu. Sami Özgül ve ekibi yakın zamanda Kahramanmaraş’a artı bir değer katacaktır.

Kahramanmaraş- Göksun yolunun bitmesi, Karadeniz- Akdeniz karayolu, Hava limanı, Hızlı Demiryolu, Türkoğlu Lojistik Merkezi bu şehir için artı olarak hepimize yansıyacaktır.

Yedikuyular Kayak Merkezi, Döngel Termal tesisleri, Ilıca ve Ekinözü’nde yapılacak olan yeni yatırımlar, Başkonuş Yaylası, Germanicia antik kenti, Eshab-ı Kefh gibi tarihi değerler ve bunların tanıtımı toplumsal refahında artışına sebep olacaktır.

Son söz olarak;

Türkiye olarak yeni bir Kuzey Suriye operasyonu öncesinde kahramanlarımız o bölgeye intikal ediyorlar. İnşallah bölücü terör bitirilecektir.

Türkiye 31 Mart’ta yerel seçimlere girecektir. Seçimlerin ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kahramanmaraş’ta da güzel şeyler olacaktır. Bu duygular içinde 2019 yılının Türk-İslam âlemine barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi