2011’İ Nasıl Görmek İstiyorum?

2010 yılında vahşi kapitalizmin yeryüzünde katliamlarının devam ettirdiği bir yıl olarak hafızamda yer aldı. Kaç yıllardır Irak’ta, Afganistan’da masum insanların üzerine demir kuşlarla atılan bombaların bıraktığı çocuk ölümleri 2010 yılında da bütün acımasızlığı ile devam etti.

Dünyamızda neredeyse 2 milyara yakın hemcinsimiz olan insanlar açlık ve ölüm tehlikesi içinde yaşam savaşı verirken, hayvan hakları savunucularının Afrika’da ki bu açlık tehlikesi içinde yaşam savaşı verenleri hiç düşünmeden hayvanlar için çalışmalarını (!) görünce acaba diyerek 2011 yılının ilk köşe yazısını yazıyorum.

2008 yılında başlayan ve şu ana kadar da devam eden dünya genelindeki ekonomik kriz Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi “bizi teğet geçtiğini” düşünerek, 21.yüzyılın ikinci 10 yılında Türkiye’mizin dünyanın on büyük ekonomisi arasına gireceğimizin hayalini kurarak 2011’e merhaba demek istiyorum.

Türkiye’de iç barışın sağlandığı, yeni sivil ve çağa uygun bir Anayasanın Halk Oyuna sunularak büyük çoğunlukla geçeceği bir yıl olmasını diliyorum.

Malum 2011 yılı Haziran ayında Genel Seçim var. Bu genel seçimler öncesinde Kahramanmaraş’ımızın Büyükşehir olmasını da çok arzu ediyorum.

2011 seçimlerinde Kahramanmaraş’ımızı TBMM’de hakkıyla temsil edecek ve bizi bir Bakanla temsil edecek nitelikli insanların Milletvekili olarak TBMM’ye gitmelerini arzu ediyorum.

Değerli dostlar;

2011 yılı için arzu ettiğimiz ve gerçekleşmesi için dua ettiğimiz birçok dilek ve temennilerimizin olduğu gerçeğiyle, hepinize sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle 2011’in ilk yazısında noktayı koyuyorum.

Sağlıkla kalınız!...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi