Andırınlılar Kapıçam’da bir araya geldiler

Andırınlılar Kapıçam’da bir araya geldiler
Kahramanmaraş Andırınlılar Derneğinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği 5. Geleneksel Yöresel Oyunlar Kültür Şenliği, Kapıçam’da renkli görüntülere sahne oldu.

Kahramanmaraş Andırınlılar Derneğinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği 5. Geleneksel Yöresel Oyunlar Kültür Şenliği, Kapıçam’da renkli görüntülere sahne oldu. Unutulan kültürel mirasları yaşatmak için düzenlenen şenlikte yöresel oyunlar büyük ilgi gördü.

Unutulan kültürel mirasları yaşatmak için düzenlenen şenlikte yöresel oyunlar büyük ilgi gördü. Küçüklerin doyasıya eğlendiği mendil kapmaca, yumurta yarışı, halat çekmece oyunları aileleri tarafından heyecanla izlendi.

Halayların çekildiği, türkülerin söylendiği şenlikte, binlerce vatandaşa nohut yahnisi ve dövme aşı ikram edildi.

Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Kolutek, Andırınlılar olarak yılda iki şenlikte bir araya geldiklerini belirterek; Tirşik ve Yöresel Oyunlar Şenliğinin Andırın için çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Kolutek, teknik ve lojistik desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Onikişubat Belediyesine, Dulkadiroğlu Belediyesine ve Kahramanmaraş Final Eğitim Kurumları’na teşekkür etti.

Milli Birlik ekseninde toplum yapısını ayakta tutan en önemli unsurun kültürel değerler olduğunu vurgulayan Başkan Kolutek, ‘’Şölenler, şenlikler, türküler, halaylar ve geleneksel oyunlarımız kültürümüzün en önemli öğeleridir. Şimdi bir arada olduğumuz gibi aramızda birliği, beraberliği, dayanışmayı ve kaynaşmayı sağladığı gibi bizlere toplumsal bir milli kimlik kazandırır.’’ dedi.

11 Tirşik Şöleni ve 5 Yöresel Oyunlar şenliği düzenleyerek 16 şenlik icra ettiklerini belirten Başka Kolutek, Tirşik Şölenin 2020 Mart ayında da Ankara’da yapılacağını söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadir Saltalı ise yaptığı konuşmada, şölenlerin ve şenliklerin Andırınlılar için önemli olduğunu söyledi. Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği’ne teşekkür eden Saltalı, ‘’ Dijital çağda birbirimizden uzaklaşıyoruz. Her şey sosyal medyaya kaymış durumda. Bu gün burada bir araya geldiğimiz şölen bizlere birlik ve beraberliği aşılıyor. Burada bulunmanın mutluluğunu sohbet ederek, oyunlarımızı izleyerek yaşıyoruz. Tirşiğimiz ve yöresel oyunlarımız bizim ortak noktamız. Sevdamız Andırın.’’ şeklinde konuştu.

Halk oyunları ve yöresel eğlencelik oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Öksüz Ozan ve yerel sanatçıların sahne aldığı program da çocuklar ve aileleri oyunlar ile şenliğin tadını çıkarttılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.