Ak Partiyi Yıkmaya Çalışanlar!

Ak Partiyi Yıkmaya Çalışanlar!
Dost acı söyler! Sözümüzü dinleyen olur mu bilemiyorum.

Ak Parti Kurulduğu günden bu yana dış ve iç düşmanlar tarafından kapatılmaya yıkılması için çalışıldı .. başarı elde edemediler ama bu defa galiba bir şeyler olacak gibi duruyor.

14 Ağustos 2001 de Ak Parti kuruldu.. ülkenin üzerine bir güneş gibi doğdu.

Genel Başkanı Muhtar bile olamaz ! Bu parti kapatılacak sloganları ile hayata merhaba dendi.

İlk olarak: E-muhtıra ya da 27 Nisan Bildirisi, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığının cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde... e – muhtıra verilmesi.

İddia edilen Ergenekon örgütü soruşturması ilk kez 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası bulunması Lav silahları, bazukalar, sonucunda başladı. İlk duruşması 20 Ekim 2008'de Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen davalarda 400 civarında sanık Ergenekon üyesi olmakla suçlandı. Bunlar askerdi..

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanını seçmek için 27 Nisan 2007'de toplanan TBMM Genel Kurulunda, tek aday olarak seçime giren Abdullah Gül, oylamaya katılan 361 milletvekilinin 357'sinin oyunu almasına rağmen, ilk turda seçilmek için gerekli 367 sayısını bulamadı.

CHP Cumhuriyet Mitingleri ile Ak Parti Hükumetini yıkmaya çalıştı.

17 Mart 2008 de Ak Partiye Kapatma Davası açıldı.

10 Şubat 2012: Cumhuriyet Savcısı Sadettin Sarıkaya imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen talimat yazısı doğrultusunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan şüpheli olarak Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen tarafından telefonla ifadeye çağrıldı.

Türkiye'de 17-25 Aralık, önemli bir kesim tarafından 'Cumhuriyet tarihinin en geniş çaplı ve en büyük yolsuzluk operasyonu' olarak görülürken bir kesim tarafından da 'Gülen yapılanması öncülüğünde hükumeti devirme teşebbüsü' olarak tanımlanıyor.

Paralar , Ayakkabı kutuları, Man adasına giden paralar.. vs..

17 Aralık 2013 sabahı, 'rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kaçakçılık' gibi suçlamalarının yöneltildiği birçok kişi dönemin Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in talimatıyla gözaltına alındı.95 bakan yakını ifadesi alındı..

İstanbul Taksim’de 27 Mayıs 2013’te Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilerek yerine Topçu Kışlası yapılmasına karşı başlayan daha sonra adalet, demokrasi, denilen, İstanbul hava alanı inşaatı, 3. köprü inşaatı , Mersin Derinkuyu Nükleer Santral inşaatını durdurun diyorlardı. Eylemciler..

18 Aralık 2013 Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evindeki ayakkabı kutularından 4.5 milyon dolar çıktı iddası ile hükumeti , Rıza Zaraf üzerinden vurmaya çalıştılar..

Reza Zarrab ABD ambargosu sebebi ile yurt dışına malları Türkiye üzerinden satıyor, sonra Paraları İran gönderiyordu..

Türkçe Rıza_Sarraf

İran ve Türkiye vatandaşlıklarına sahiptir. ... Bir dönem Türkiye'de faaliyet gösteren Royal Holding'in sahibidir. 2016 yılında banka dolandırıcılığı ve kara para ...

aklamaktan Reza Zarrab ABD'de ne ile suçlanıyor? İran asıllı Türkiye vatandaşı iş adamı Reza Zarrab, Mart 2016'da Miami kentinde yakalandı

Hakan Atilla ile cezaevinde hapis yattı . ABD Parasını alınca serbest bıraktı.. Bu kanalla Ak Parti hükümetini yıkmaya çalıştılar..

14 Ocak 2016 da Kendilerini "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" olarak adlandıran bin 100 akademisyenin imzaladığı bildiriye, siyasi parti temsilcileri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tepki, Seçimle gelen Ak Partiyi Akademisyenler yıkmak istiyordu..

Diyarbakır da Şırnak'ta Güneydoğu da 2015-2016 döneminde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen hendek-barikat eylemlerinde Türkiye bölüp parçalamak Ak Partiyi yıkmaya çalıştılar..

15 Temmuz Darbe Girişimi veya 2016 Türkiye Askerî Darbe Teşebbüsü, darbe metninde yer aldığı isimle Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de yaşanan askerî darbe girişimidir.

Darbe ve olaylarla Ak Partiyi yıkamayanlar : Böl Parçala Yut takdiğini gündeme aldı..

Önce MHP parçalamak için : Ülkücü ve Milliyetçileri ikiye ayrırdılar..

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti oldu..

Ak Parti içinden çok aday çıkması gerekiyordu..

23 Kasım 2018 tarihinde Yeniden Refah Partisini kurdu. SP ve Ak Partiye rakip..

Gelecek Partisi, 12 Aralık 2019 tarihinde Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti olarak ilk defa çıktı.

4 ay sonra : Demokrasi ve Atılım Partisi, 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi parti oldu.. Ak Parti içinden bir çok isim o yana kaydı.. DEVA Partisi olarak devam ediyor..

Recai Kutan ve Necmettin Erbakan dönemleri ile Millî Görüş Hareketi'nin siyasi partisi olan Saadet Partisi, 20 Temmuz 2001 tarihinde Ankara'da kuruldu , Bugün CHP yan odası olarak siyasi hayatına devam ediyor..

Konuyu çok uzattım daha yüzlerce olay ve sebep var ama Ak Parti yıkılmadı..

14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde aday profili çok düşük kişilerin milletvekili adayı gösterilmesi ile çok büyük oy kayıbına uğrayan Ak Parti.. 31 Mart 2024 Mahalli seçimlberinde de aday profili çok düşük belediye başkan adayları ile yola devam diyor..

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 77 oy veriken, vekillik seçiminde yüzde 48 vermişti.

Pazar günü ilçe başkan adaylarını göreceğiz ama ortada gezen isimler doğru ise , Belediye Meclis üyesi de profili düşük kişilerden oluşursa Ak Parti Kahramanmaraş’ta yüzde 48 oyu bile alamayacak gibi görülüyor..

Bunun altında kim kalır onu 1 Nisan Sabahı göreceğiz..

Rusya uçağını düşürülmesi, Ankara Büyükelçisini öldürülmesi, Suriye- Irak, Dünya ülkeleri olan ilişkilerimiz, S400 den F 35 den Papaz olayına kadar binlerce etken var ama benim gördüğüm önemli konuları yazdım..

Seçime yaklaştıkça durum netleşecek Pazar ola hayır ola

İyi Günler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.